Humlekasser
Av: Stine for Humleposten. Dato: May 1, 2017. Endret: June 15, 2017
Bilde av: Helene
Bildelisens: CC BY 3.0

Hvorfor skal vi sette ut humlekasser?

Som oss mennesker, trenger humlene et sted å bo. Mange ganger er det slik at vi mennesker trives på de samme stedene som humlene og glemmer dyrelivet og blomstene rundt oss. Vi bygger kanskje heller hus og vei, enn å bevare blomsterenger og rufseplasser hvor insekter kan suse fritt omkring. Da kan det vanskelig for humledronningene å finne et hjem. Men vi kan hjelpe! Vi kan lage kunstige bolplasser til humlene slik at også de kan trives i byen.

Til dere som ønsker å sette ut en humlekasse til våren kan dere snekre en humlekasse med hjelp fra en voksen. En humlekasse ligner en stor fuglekasse. Fyll den med fint tørket gress og den innerste grotta med underpelsen fra hund eller katt så blir humlene glad. Hvis du vil lese hvordan, gå til artikkelen om humlekasser her!

Det er viktig å sette humlekassen ut om våren, når snøen har smeltet og gåseungene blomstrer på seljetreet. Da begynner humledronningene nemlig å våkne!

For dere som har et humlehjem å ta vare på er det viktig å vaske humlekassen med varmt vann på høsten når humlesesongen er ferdig. Etter du har vasket humlekassa kan du innrede kassen på nytt til våren.

Visste du at

Humlene elsker musebol! Musebol er gode og varme og allerede ferdig innredet!

Når vi innreder humlekasser prøver vi å etterligne musebol?

Hvis du vil bruke saueull, må du klippe opp ulla? Humlene kan vikle beina sine inn i lange hår, og kan bli sittende fast.

Tilbake til infosiden

Flere artikler i samme kategori

Sukkervann
Bygg en Humlekasse!
Ute i Felt